Uspjeh mladog Sandžaklije: Dječak iz dedinog salona postao frizer fudbalskih zvijezda

0
1979
blank
Foto: Anadolija

Životna priča mladog frizera Alena Demirovića pokazatelj je da se ljubav prema poslu i veliki trud uvijek isplate, pa je tako i on od poslušnog dječaka iz dedinog salona postao vrsni majstor koji se brine o frizurama fudbalskih zvijezda Edina Višće, Riada Bajića, Denija Miloševića, i mnogih drugih, javlja Anadolu Agency (AA). 

“Skoro da se i ne sjećam kad sam počeo da se bavim ovim zanatom, možda od četvrtog ili petog razreda osnovne škole. Sjećam se da nisam mogao ni da dohvatim klijenta na stolici. Bilo je to u frizerskom salonu u kojem sam od djeda i naslijedio ovaj zanat. Bila je to frizerska zadruga u kojoj je 15 frizera radilo za platu, znači nisu se naplaćivale usluge”, rekao je Demirović. 

blank
Foto: Anadolija

Demirović je danas vlasnik nekoliko renomiranih frizerskih salona u Sarajevu i u njegovoj rodnoj Crnoj Gori, a u razgovoru s novinarom AA je kazao kako je sve počelo u frizerskom salonu u kojem je radio njegov djed, a u koji je svakodnevno išao kao mališan. U početku je meo radnju i donosio dedi hranu, ali brzo je zavolio taj zanat i u ruke uzeo makaze. 

Po završetku gimnazije Demirović je završio dvije frizerske akademije i otvorio prvi samostalni salon. 

blank
Foto: Anadolija

“Od početka sam član frizerske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nekada sam bio takmičar, a danas žiror. Kao takmičar sam napravio velike uspjehe. Bio sedmi na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Parizu. U Milanu sam na Svjetskom prvenstvu seniora bio peti, a viceprvak Evrope sam bio na kupu u Beču”, naglasio je Demirović koji je ujedno i višestruki prvak Balkana i zemalja regije. 

Demirović je dalje kazao da ljudi prepoznaju dobru uslugu i da je i on uspjeh gradio isključivo na dobroj usluzi i stalnom ulaganju u znanje i opremu. 

blank
Foto: Anadolija

“I dalje se edukujem, evo upravo idem u Barcelonu na seminar poznatog britanskog frizera Josha Monaca. Sve to puno košta, ali je nužno da bi klijentu pružili uslugu koju zaslužuju”, kazao je Demirović. 

Ističući kako se dobre prilike u životu vraćaju kao bumerang nakon uloženog truda, Demirović je kazao da je on svoje prilike iskoristi i kako danas ima privilegiju da stalno putuje u inozemstvo kako bi pružao usluge svojim klijentima. Slučajno poznanstvo sa mladim fudbalerom Denijem Miloševićem bila je svojevrsna prekretnica u Demirovićevoj karijeri. 

blank
Foto: Anadolija

“Tokom jednog šišanja u Sarajevu s Miloševićem sam se dogovorio da zajedno idemo u Zenicu i gledamo fudbalsku reprezentaciju protiv Izraela. Putem sam mu govorio da maštam da jednog dana i on bude reprezentativac, a da ga ja i dalje šišam. On je samo rekao da bi to bilo fino, ali da je veoma teško”, istakao je Demirović. 

Nedugo zatim Milošević je postao fudbalski reprezentativac, a u Demirovićevom salonu su sve češći gosti bili poznati fudbaleri, uključujući i Muhameda Bešića.

blank
Foto: Anadolija

“San je postao java. Išao sam i u kampove reprezentacije da radim frizure našim igračima. Redovno idem u Istanbul da šišam Miloševića, Edina Višću, Rijada Bajića, Miloša Jojića, Amira Hadžiahmetovića, i brojne njihove saigrače kojima se svidi njihova frizura“, rekao je Demirović.

Ističući kako je za desetak godina ostvario velike uspjehe, Demirović je kazao da ima plan da otvori lanac salona i u inozemstvu, a san mu je da u Sarajevu otvori frizersku akademiju i mlade uči tom zanatu.