Usvojeni izvještaji o radu, izabrano troje direktora

0
782
blank
Foto: novipazar.rs

Skupština Novog Pazara usvojila je danas izvještaje o radu Gradske uprave, Gradskog pravobranilaštva i Uprave prihoda, kao i svih šest javnih preduzeća za koja je rečeno da su tokom 2017. godine poslovala pozitivno.

Gradska skupština je imenovala Huseina Memića za direktora Kulturnog centra, Džemaludina Paučinca Kancelarije za mlade, a Fatimu Durović za direktorku Centra za djecu i omladinu “Duga”.

Njih troje su izabrani na javnim konkursima koji su sprovedeni u proteklih mjesec dana, a i ranije su rukovodili tim javnim ustanovama, piše Radiostoplus.com.

Do kadrovskih promjena došlo je i u nadzornim odborima dva javna preduzeća, pa će umjesto dosadašnje članice tog upravljačkog organa Zavoda za urbanizam Milice Popović biti Azra Hamidović, a umesto dosadašnjeg člana NO “Gradske toplane” Stefana Stefanovića Vladan Leković.

Glasovima svih odbornika usvojene su odluke o izradi planova detaljne regulacije za koridore infrastrukture na Goliji i izgradnju mini-hidroelektrane “Lozno” na reci Deževska, kao i izmene plana generalne regulacije za deo naselja Mur.

Skupština je konstatovala prestanak mandata odborniku Srpske napredne stranke Bojanu Petroviću koji je podneo ostavku zbog, kako je naveo, istupanja iz te partije.

Umjesto njega, član lokalnog parlamenta Novog Pazara u narednom periodu biće Golub Vidojević.

Prijedlog opozicione Stranke pravde i pomirenja da se raspravlja o dodjeljivanju titule počasnog građanina Novog Pazara i ključeva grada predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu vladajuća većina nije prihvatila.

Nisu prihvaćeni ni njihovi prijedlozi da se raspravlja o dodjeli povelja grada predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću, privrednicima Halilu Kuču i Numanu Bajramoviću, kao i bivšem fudbaleru Nusretu Džankoviću.