Vanredna situacija zbog poplava i u Sjenici: Stanje je i dalje alarmantno, kiša pada već 48 sati

0
270
blank

Zbog povećanja vodostaja i izlivanja rijeka proglašena je vanredna situacija u Sjenici. Izlila se rijeka Grabovica koja je poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole.

Najteža situacija je u naselju Bukreš, gdje je voda prodrla u kuće i pomoćne objekte. Na licu mjesta su ekipe Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, radnici javnih preduzeća, kao i građani koji su, uglavnom tokom noći, bili aktivni puneći džakove pijeskom.

Predsjednik opštine Munib Mujagić kazao da Sjenica ne pamti ovako obilne padavine.

“Uveli smo vanrednu situaciju, ovakva situacija to zahtjeva. Pod teškim smo okolnostima, ovako visok vodostaj nije zabilježen u novijoj historiji Sjenice. Združenim snagama činimo sve što je u našoj moći da ovu jako tešku situaciju učinimo bar malo lakšom”, kazao je Mujagić, prenose mediji.

Načelnik Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić rekao je da se očekuje još kiše u Sjenici i još jedna besana noć i da će evakuisati ljude ako bude potrebe.