Veći republički trasfer u budžet Tutina

0
2207
blank
Foto: radiostoplus.com

Odbornici Skupštine opštine Tutin usvojili su danas drugi rebalans budžeta za 2017. godinu, kojim je predviđeno povećanje prihoda za 147 miliona dinara, a ovaj novac u opštinsku kasu sliće se na osnovu transfera sa republičkog nivoa, piše Radiostoplus.com.

Posle ove izmjene, budžet Tutina za ovu godinu iznosi 1.301.000.000 dinara.

Većinom glasova prisutnih odbornika usvojena je Odluka o utvrdjivanju prosječnih cijena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrdjivanje poreza na imovinu koja se neće mijenjati u odnosu na prethodnu godinu, a usvojena je i Odluka o maksimalnom broju zaposlenih u organima opštinske uprave, kao i Odluka o usvajanju prostornog plana opštine Tutin.

Odbornici opozicije bili uzdržani prilikom glasanja u većini tačaka dnevnog reda, a najviše primjedbi imali su na netransparentnost u postupku donošenja rebalansa budžeta i nenamjenskog trošenja budžetskih sredstava.

Na sjednici parlamenta usvojena su i Rješenja o imenovanju novih članova Upravnih i Nadzornih odbora Centra za socijalni rad kao i narodne biblioteke “Dr. Ejup Mušović” u Tutinu.