Vesić: Počeo inspekcijski nadzor zbog izdavanja dozvola za zgradu nad koritom Vidrenjaka

0
227
blank

Iznad rijeke Vidrenjak u centru Tutina bespravno je izgrađena višespratnica koja izgleda kao da lebdi nad koritom rijeke. Iako postoji već devet godina, tek je pitanje upućeno na Twitteru ministru građevinarstva i infrastrukture Goranu Vesiću pokrenulo ispitivanje da li zgrada ima sve potrebne dozvole. Vesić je bio ažuran u objavljivanju odgovora i fotografija dokumentacije i poručio – inspekcijski nadzor je počeo.

Ova čudnovata zgrada, koja svojim oblikom prati tok rijeke, jer se nalazi bukvalno iznad nje, nalazi se na prostoru za velike vode koje je u vlasništvu JVP Srbijavode.

Kako je Vesić objasnio na Twitteru, zgrada je od opštine Tutin dobila dozvolu za gradnju, a investitor je gradio više nego što je dozvoljeno, pa je objekat postao bespravan. On je najavio da će njegovo ministarstvo pokrenuti upravno-pravni nadzor nad radom nadležnog opštinskog organa kako bi se preispitao postupak izdavanja građevinske dozvole.

Međutim, kako se objekat nalazi nad rijekom, a fotografije iz Tutina od prije nekoliko dana pokazuju da je Vidrenjak baš na tom mjestu poplavio centar grada. Tu se nametnulo pitanje, da li je moguće da su i Srbijavode dale dozvolu za gradnju.

Vesić je rekao da ne može da vjeruje da je tako nešto moguće, ali da će provjeriti i nešto kasnije istog dana ponovo se oglasio na Twitteru, sa odgovorom – da moguće je, Srbijavode su dale saglasnost i objavio fotografiju Rješenja.

“Ta saglasnost danas ništa ne vrijedi jer je objekat bespravan ali sada znamo da je bilo takvih državnih službenika koji su bili spremni da izdaju ovakav akt“, napisao je Vesić.

Dodao je da je Republička inspekcija počela nadzor i da će redovno obavještavati javnost o rezultatima i mjerama.

Izvor: N1