“VIDIMO SE NA SUDU”: Kladničanin odgovorio na Halilovićeve optužbe

0
194
blank
Foto: A1/Facebook

Urednik portala SNews Medin Halilović iznio je danas na svom Facebook profilu niz optužbi na račun koordinatora Akedemske inicijative “Forum 10” Fahrudina Kladničanina, navodeći da je pomenuti u sukobu interesa jer je, kako navodi Halilović, navodno “nezakonito izabran na sjednici Savjeta za rodnu ravnopravnost za ‘eksperta’ koji će rukovoditi izradom akcionog plana za poboljšanje polozaja žena u Novom Pazaru”.

Halilović je uz to dodao i optužbu da bi Kladničanin i njegova “ekipa” navodno za taj angažman trebalo da dobiju 2.500.000 dinara od lokalne samouprave Novog Pazara. Uz sve to, dodao je i da, po prijedlogu stručne komisije, koju je imenovao gradonačelnik Nihat Biševac, NVO na čijem čelu je Kladničanin za medijski projekat treba da dobije još 500.000 dinara.

“Sestrić aktuelnog gradonačelnika Novog Pazara, Nihada Biševca, Fahrudina K. , jer je u sukobu interesa i nema potrebne reference, je nezakonito izabran na sjednici Savjeta za rodnu ravnopravnost za “eksperta” koji će rukovoditi izradom akcionog plana za poboljšanje polozaja žena u Novom Pazaru. Za taj ‘posao’ je trebalo da bude raspisan javni poziv, a nije i sestrić bi i ekipa trebao da dobije 2.500.000 dinara, tvrde članovi tog lokalnog savjeta. Po prijedlogu stručne komisije, koju je imenovao dajko Nino, NVO na čijem čelu je Fahrudin K. za medijske projekte treba da dobije još 500.000 dinara. Aferim za dajka i sestrića sa Hadžeta, nije im ovo prvi put”, napisao je Halilović.

blank
Izvor: Facebook/Medin Halilović

Kladničanin je ubrzo regovao komentarima na samoj objavi Halilovića, a nešto kasnije je objavio i demanti ovim povodom na svom Facebook profilu, ocijenivši da Halilovićevi navodi predstavljaju “laž i niz neutemeljenih, malicioznih i podlih tvrdnji usmjerenih na njegovu diskreditaciju”.

Reakciju Fahrudina Kladničanina prenosimo u cjelini:

“Danas je Medin Halilović, inače urednik portala Snews.rs, na svom Facebook profilu izneo niz neutemeljenih, malicioznih i podlih tvrdnji usmjerenih na moju diskreditaciju. Neuropsihijatrija ovakve pojave definiše kao pseudo logiko fantastiko koju karakteriše laganje i mitomanija. Mene je strah takvih ljudi, jer je njihovo djelovanje štetno i pogubno, prvo za zajednicu, drugo za javni interes, jer se nakalemljeno na sindrom pseudo logiko fantastike ono svjesno uništava i obezvrjeđuje.

Novinar Halilović, na dušu mi tovari dva ipo miliona dinara, koju sam na ime nekog ‘ekspertskog’ angažovanja trebao zajedno sa svojom ‘ekipom’ da dobijem od Grada Novog Pazara. Članovi Saveta za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti koji su ‘došapnuli’, ovaj ‘ekskluzivni’ haber ili nisu dobro čuli, ili su bili dezorijentisani, ili je u konačnici namjerno isprojektovano, baš onako, kako bi, možda, oni voljeli da bude. Prvo, nisam obavešten o tom angažmanu, ne znam o čemu se konkretno radi, a to da je u pitanju dva ipo miliona dinara, potpuno je deplasirano i čista laž. Lako dokaziva. O tome će, vječiti sudski mušterija, morati da dokaže – crno na bijelo! Niti mi je gradonačelnik dajo, niti sam ja njegov sestrić.

Prije dvije godine novinar Halilović je za svoj mediji, internet portal, na Konkursu za sufinansiranje medija iz budžeta Grada Novog Pazara dobio milion dinara. Dok su na primjer, njegove kolege, koje ovih dana čereči na društvenim mrežama, dobili toliko sredstava, taman da isplate dvije minimalne zarade. Nisam čuo, tada, da je bilo ko, od kolega iz medija, novinara, novinarki, medijskih profesionalaca, rekao i jednu riječ na tako izdašna sredstava, koja je, kako kaže gospodin Halilović, ‘korumpirana’ vlast dodijelila medijima.

Da li je projekat o stećcima vrijedan milion dinara, time ne želim da se bavim, to ide na dušu onima koji su smatrali da ga treba podržati, isto kao što je neko smatrao, da ove godine treba podržati, to što se od projekata i medija podržalo. Ta ista ‘korumpirana’ vlast u prethodne četiri godine Bošnjačkom nacionalnom vijeću uplatila je pedeset miliona dinara. U tom slučaju, i mene, kao građanina zanima, u koje svrhe i na koje aktivnosti je BNV, prosto rečeno ‘spiskalo’ silne narodske milione. Da citiram novinara Halilovića, ‘neću da šutim’ i dodam ‘tek je počelo’.

Uglavnom, ova misija je skuhana u jednom političkom kazanu začinjenom jadom i bedom, i nama koji pamtimo pazarsku zbilju, dobro je poznata. Novinar Halilović, moraće, kako praksa i običaj nalaže u nas Bošnjaka, na sudu da dokaže sve ovo o čemu piše, jer obraz nije đon, rekla bi tetka Hanifa”.