Vodeći distributer proizvoda sa Balkana u EU sa svojih polica povlači hrvatske proizvode

0
467
blank

Senadin Ferhatović, vlasnik firme “Ferhatović group GmbH Austria”, oglasio se jučer na svom Facebook nalogu povodom izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, u kojima je ponovo negirao genocid u Srebrenici.

“Milanović kaže: Nije bilo genocida u Srebrenici! Na nama je da uzvratimo patriotski i ljudski. Ja, Ferhatović Senadin, vlasnik firme i grupacije “Ferhatović group GmbH Austria”, oko 100 proizvoda koji dolaze iz Hrvatske u narednom periodu povlačim sa naših polica i online shopa koji je vodeći distributer proizvoda sa Balkana u Europsku uniju”, rekao je Ferhatović.

On kaže da je ovo najmanje što može uraditi iz ljubavi prema svojoj državi.

“Uvažena gospodo, krajnje je vrijeme da našu BiH ostavite na miru i bavite se vašim problemima unutar vaše lijepe države koju golemo respektujemo i uvažavamo njene državljane. Iz ljubavi prema svojoj BiH, ovo je najmanje što mogu učiniti za moju BiH kao patriot i državljanin BiH! Dragi moji Bosanci i Hercegovci, apeliram na vas da ne kupujete HR proizvode u narednom periodu”, kazao je on.

U zaključku svoje objave pozvao je sve domaće zastupnike da smanje kapacitete uvoza proizvoda iz Hrvatske.

“Našim zastupnicima HR proizvoda i distributerima, ako su patrioti i vole BiH, neka smanje kapacitete uvoza. Najveći udarac je udarac na ekonomiju! A moja i vaša nafaka i opskrba dolazi samo od Gospodara svih svjetova”, istakao je Ferhatović.

Izvor: Oslobodjenje.ba