Vojska Srbije dezinfekuje ulice u Novom Pazaru

0
1229
blank
Foto: SANA

Pripadnici Vojske Srbije upućeni su na pružanje pojačane podrške u borbi protiv koronavirusa u Novom Pazaru, gdje su započeli dezinfekciju ulica, trgova i drugih javnih površina u vrijeme kada je na snazi zabrana kretanja na javnim mjestima, javlja SANA.

Prioritetno se dezinfikuju površine u blizini izvora zaraze u naselju Lug, ali i površine u blizini Doma zdravlja, Opšte bolnice i ambulante medicine rada.

“Na osnovu naređenja komandanta kopnene vojske generala Simovića pripadnici 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane iz Kruševca kojim lično komandujem angažovani su danas na biološkoj dezinfekciji ulica, trotoara i javnih gradskih površina. Osim u Novom Pazaru, trenutno su pripadnici bataljona angažovani u više gradova i opština na čitavoj teritoriji Republike Srbije. Pripadnici bataljona motivisani su i obučeni za djelovanje u ovakvim situacijama i nadamo da, u saradnji sa ostalim državnim organima i službama, što prije situaciju stavimo pod kontrolom”, ističe komandant Vladimir Filipović.

blank
Foto: SANA
blank
Foto: SANA
blank
Foto: SANA
blank
Foto: SANA

Izvor: SANA

BONUS VIDEO: Dezinfekcija ulica u Novom Pazaru (Izvor: indeksonline.rs)