VRHUNAC BEZVLAŠĆA I SAMOVOLJE U NOVOM PAZARU: Nelegalno postavljeni elektronski bilbord proglasili vakufom

0
961
blank

Zbog izostanka asistencije policije izvršitelji Gradske uprave nisu danas uklonili nezakonito postavljeni reklamni elektronski displej na trotoaru u ulici Generala Živkovića, u neposrednoj blizini Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Inspekcija je zbog nedostatka potrebne dozvole za postavljanje elektronskog displeja za prikazivanje reklamnih sadržaja donijela rješenje o njegovom uklanjanju, javlja RTV Novi Pazar.

Kako prenosi ova televizija, zbog najavljenog okupljanja i protesta skupine koja je elektronski bilbord za ostvarivanje ekonomskih interesa proglasila vakufom, zatražena je asistencija policije, koja je izostala.

Nekolicina okupljenih oko odbornika Skupštine Grada Jahje Fehratovića i Jonuza Džankovića ovom prilikom je spriječila radnika Informativne službe Gradske uprave Senada Župljanina da izvrši svoj radni zadatak i fotografiše ovaj dođaj.

Budući da je ovom prilikom verbalno napadnut i spriječen u obavljanju svojih radnih dužnosti, Župljanin je slučaj prijavio Policijskoj upravi u Novom Pazaru.

blank
Foto: sandzakpress.net