Vučić: Dok sam ja predsjednik, neće biti rezolucije o Srebrenici

0
876
blank

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće dozvoliti da se donošenjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici u crnogorskom parlamentu “stavi kolektivni žig na svakog pripadnika srpskog naroda”, jer je rezolucija uopštena i u njoj se “ne pominju pojedinci koji su počinili užasna djela”.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara na svečanosti povodom Dana policije rekao da se sa donošenjem rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, o čemu su podnijeta dva prijedloga, “neće saglasiti dok je predsjednik Srbije”.

Prema njegovim riječima, oni koji se u Srbiji zalažu za donošenje rezolucije o Srebrenici žele “da se dodvore nekim ambasadorima računajući da će ih (oni) dovesti na vlast na ovaj ili onaj način”, prenijela je Beta.

On je rekao da je “potpuno jasno“ da je Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament “protiv vitalnih interesa srpskog naroda“.

“Reagovali smo mirno, nijednu riječ nisam uputio niti me zanimaju, daleko im lijepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće”, rekao je Vučić i dodao da se “Crna Gora na taj način miješa u nešto što se te države ne tiče, jer Srebrenica nije u Crnoj Gori”.

Prema njegovim riječima, Srbija će se u odnosima sa Crnom Gorom što prije vratiti “na put ekonomije”.

“Spremni smo da pomognemo, samo nemojte da mnogo pričate o prijateljstvu i bratstvu”, rekao je Vučić.

Izvor: Beta