Vučić: Ne dodvoravam vam se, znam da ću srca Bošnjaka teško osvojiti

0
350
blank
Screenshot: TV Pink

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Novom Pazaru obilježavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice.

Vučić je na početku svog obraćanja čestitao Ramazan svim pripadnicima islamske vjeroispovesti, prenosi Pink.

“Želimo da ovaj posao završimo što prije. Želim vam mira i blagostanja, želim vam da čuvate svoju vjeru i da uvijek budete svoji, na svojim ognjištima, baš onako kao što pravoslavnim vjernicima želim srećan predstojeći Vaskrs i veoma sam ponosam kada zajedno vidim ovde muftiju i igumana. Veoma sam ponosan što samo u poštovanju i razumjevanju možemo da napredujemo”, istakao je Vučić i dodao:

“Poslije mnogo decenija smo asfaltirali put do Sopoćana. Uložićemo 50 miliona i u velelepnu Altun-alem džamiju, kojom se ponosimo ma koje vjere bili. Mislim da je važno da predsjednik jedne zemlje pokaže poštovanje prema svima koji u toj zemlji žive i pokaže da su svi jednaki. Nisam došao da vam se dodvoravam, znam da ću srca Bošnjaka teško da osvojim.

Došao sam zbog rezultata. Kada prođe moj mandat kao predsjednika sami ćete analizirati, voljeli me ili ne. Ko je šta napravio i ostavio iza sebe. Nadam se da je to rezultat koji nećete moćete da negirate”, kazao je Vučić.

blank
Screenshot: YouTube/Tanjug

Istakao je da ovim projektom želi pokazati poštovanje države prema Novom Pazaru.

“Samo da razumijete koliko država ulaže, vaša država, Srbija, država svih nas. Prije nego što otvorimo, dobićete dozvolu da budete KBC. Mi ovdje ulažemo 44 miliona eura samo u ovaj objekat, plus još 20 u opremu. To je 7-8 miliona više nego u KBC Niš. Samo da imate u vidu da li smo pokazali poštovanje i kako se odnosimo prema Novom Pazaru. Mislim da je važno da kažem još nekoliko stvari. Ljudi u Sjenici su se borili za školu, dobili su najskuplju školu, sa zatvorenim bazenom”, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da je ponosan na ovo što je urađeno. Najavio je da će biti povećana transferna sredstva za Novi Pazar i dodao da će ga najviše obradovati dolazak neke investicije, fabrike.

“Novi Pazar dobija četiri puta više nego što daje državi”, istakao je on i dodao je zadatak je da se podignu i Novi Pazar i Sjenica.

blank
Foto: rtvnp.rs