Vučić obišao radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin

0
1296

Vučić je u obraćanju nakon obilaska radova na dionici puta Novi Pazar – Tutin najavio da će taj put biti urađen za godinu i po dana, da će biti rađena rehabilitacija puta Raška – Novi Pazar kao i da je dat projekat na tender koji se odnosi na izgradnju brze saobraćajnice Kraljevo – Raška – Novi Pazar.

Predsjednik Srbije je kazao da se razmatra kako i na koji način da se osnaže turistički kapaciteti ovog područja, pogotovo vjerski turizam i da tome poseban značaj pridaje ministar Rasim Ljajić.

“Imamo mnogo divnih manastira, crkava, džamija, mnogo fantastičnih mesta koja ljudi mogu da posete. Imamo fenomenalnu prirodu koji nismo iskoristili ni na koji način ovde ili je nismo dovoljno iskoristili da uložimo više novca”, kazao je Vučić dodavši da pored Novog Pazara, Sjenice i Tutina potredsjednik Vlade Srbije i ministar turizma Rasim Ljajić pokreće pitanja koja se tiču Priboja, Prijepolja, Nove Varoši, ali i drugih turističkih mjesta u Srbiji.

Tokom obilaska radova na putu Novi Pazar – Tutin prisustvovao je turski ambasador u Beogradu Tanju Bilgic, ministri u Vladi Srbije Rasim Ljajić i Zorana Mihajlović, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predstavnici državnih institucija i turske firme “Tasyapi” koja izvodi radove.

Nakon dogovora između predsjednika Turske i Srbije ugovor o rekonstrukciji državnog puta Novi Pazar – Tutin potpisan je između Vlade Srbije i turske kompanije “Tasyapi”, 29. oktobra 2018. godine.

Riječ je o deonici puta dugačkoj 22,5 kilometra, projekat je vrijedan 24 miliona eura i ta sredstva su obezbjeđena kreditom Turske.

Izvor: Anadolija