Vučić: Radimo na smirivanju tenzija, nadam se da će ovo sutra deeskalirati

0
412
blank
Screenshot/TV Pink

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija radi na smirivanju tenzija na Kosovu i Metohiji, radiće sve što može i to je za nas sada najvažnije.

“Radimo na smirivanju svega, radimo sve sto možemo, to je za nas najvažnije“, rekao je Vučić, uključivši se u program TV Pink, nakon sastank au Generalštabu Vojske Srbije, prenosi Nova.rs.

Vučić je večeras oko 23 sata stigao u Generalštab Vojske Srbije na Banjici gdje je razgovarao sa načelnikom generalom Milanom Mojsilovićem.

Vučić je rekao da je razgvor protekao u korektnoj atmosferi i razmjeni infgormacija.

“Očekujemo da u ponoć komandant Kfora dođe u Kosovsku Mitrovicu i razgovara sa predstavnikom Srba Goranom Rakićem“, dodao je predsjednik Srbije.

On je dodao da je zamolio međunarodne predstavnike da učine sve što je moguće da se odloži primjena nekih briselskih odluka.

“Važno je da se dijalog nastavi i da se trenutna situacija riješi mirnim putem. Vjerujem da ćemo imati dobrih vijesti, ne mogu da tvrdim, ne veceras ali sutra da će situacija biti deeskalirana“, rekao je on.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nikad nije bila u kompleksnijoj i težoj situaciji u vezi sa Kosovom, nego što je sada. Najavio je da vlasti u Prištini od večeras u ponoć planiraju da na administrativnim prelazima zaustave sve one koji imaju srpske lične karte. Vučić je zamolio Albance, međunarodnu zajednicu i Srbe sa Kosova da sačuvaju mir.

Izvor: Nova.rs