Vučić s Mojsilovićem u garnizonu Raška, sastanak s predstavnicima Srba

0
232
blank
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je dio jedinica Vojske Srbije između Kraljeva i Raške i otišao na sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova.

“Završio obilazak dijela jedinica naše vojske, naših junaka i pošao na sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova. Vjerujem u pravdu i pravo, ali više od svega u srpsku mudrost, ali i snagu i odlučnost. Živjela slobodarska Srbija”, napisao je na svom zvaničnom nalogu na Instagramu.

Ranije danas Vučić je rekao: “Ukoliko bilo šta vidimo kao mogući prozor, ja ću i danas i sutra, i koliko god puta bude bilo potrebno, da odem u Rašku i u Kuršumliju i na svakom mestu, da se sa predstavnicima našeg naroda nađem da razgovaramo, da bi i ti ljudi svoje božićne praznike u kući dočekali, a da li ćemo u tome uspeti i da li ćemo dobiti bilo kakav prozor kroz koji možemo da se provučemo – ne zavisi od nas“.

U međuvremenu, postavljene su nove barikade na sjeveru Kosova. Nekoliko osoba blokiralo je prijelaz Merdare prema Podujevu, objavio je prištinski Geopost. Beogradski mediji javljaju da su postavljeni kamioni i traktori.