Vučić: Spreman sam i da poginem, čekam te kukavice da dođu da me ubiju

0
617
blank
Screnshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku s premijerkom Anom Brnabić i najužim krugom saradnika izjavio da je “spreman da pogine, ali da neće prepustiti vlast bez izbora“, prenijelo je više provladinih medija.

“Raspisaću sve izbore, sit sam svih prevara, spreman sam i da poginem, uopšte se ne plašim! Evo, čekam te kukavice da dođu da me ubiju, ali nikada im neću prepustiti vlast bez izbora“, rekao je Vučić.

Mediji, među kojima su Informer i Večernje novosti, navode da će Vučić u četvrtak, na sjednici Vlade na koju je pozvan, objaviti “sudbinski važnu odluku koja će odrediti budućnost zemlje i građana“, a pominje se raspisivanje izbora ili promjene u vladi, prenosi Danas.

Širom Srbije se pet nedjelja unazad održavaju protesti “Srbija protiv nasilja“, kao odgovor na dva masovna zločina u kojima je ubijeno 18 osoba.

Najmasovnija okupljanja su u Beogradu gdje svakog petka ili subote šeta više desetina hiljada ljudi.

Zahtevi protesta su smjena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa BIA Aleksandra Vulina, smena Saveta REM-a, ukidanje rijaliti programa u kojima se promoviše nasilje, oduzimanje dozvola za nacinalne frekvencije televizijama Pink i Happy , gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i smjena rukovodstva RTS-a.

Izvor: Danas.rs