Vulin je skroz izgubio kompas: Nismo dozvolili šetnju, nego sproveli učesnike do Tašmajdana

0
551
blank
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopćio je MUP nije dozvolio šetnju učesnicima Europridea. Iako je bio na terenu, čini se da ministar nije dobro video ono što se događalo na ulicama Beograda.

“Кao što smo ranije saopštili, Ministarstvo unutrašnjih poslova nije dozvolilo šetnju učesnika “Europridea 2022” Bulevarom kralja Aleksandra, već su pripadnici MUP-a sproveli učesnike ove manifestacije od Ustavnog suda kroz Tašmajdanski park do mesta održavanja koncerta. Svi učesnici ove manifestacije bezbedno su sprovedeni na koncert“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Istina je da prvobitna ruta, za koju je prijavljena šetnja zabranjena, ali je zatim prijavljena nova ruta i za nju MUP nije izdao zabranu.

Tako su se učesnci protesne šetnje u okviru manifestacije “Europride 2022” okupili kod Ustavnog suda, a potom krenuli u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra ulicama Beogradskom i Ilije Garašanina, da bi stigli na svoje konačno odredište – park Tašmajdan.

Dakle, šetnje je bilo.

Premijerka jedno, Vulin drugo

Inače, ministar policije se tokom dana već oglašavao. Poručio je da neće biti zabranjene šetnje i da nasilje neće biti tolerisano.

To je rekao nakon što je premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa predstavnicima EU rekla da će šetnje biti.

Kako je pisala Nova.rs ona je na sastanku rekla i da će nju na Europrideu predstavljati njena partnerka Milica Đurđić.