Vulin: Objavljen je rat mafiji, Novi Pazar mora biti bezbjedan grad

0
602
blank
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, gostujući na RTS-u, da je svim policijskim upravama u Srbiji uputio naređenje da svaki policajac koji održava bilo kakve kontakte sa kriminalnim grupama to prijavi nadležnim starešinama.

“Ukoliko to ne učini, na njega će biti primijenjene ozbiljne sankcije i ako to sakrije, to znači da ne radi operativni posao, da se ne bavi prikupljanjem informacija”, objasnio je ministar Vulin za RTS, podsjetivši da su u Novom Pazaru suspendovana dva policijska inspektora koji su komunicirali sa pripadnicima kriminalnih struktura.

Govoreći o situaciji u Novom Pazaru, ministar Vulin je istakao da taj grad, kao i svaki drugi grad u Srbiji, mora da bude bezbjedan.

blank
Foto: Ministarstvo odbrane

“U Srbiji nema zaštićenih. Predsjednik Aleksandar Vučić je rekao objavljen je rat mafiji i svako ko misli da predsjednik Vučić govori olako ili da to kaže iz nekih političkih razloga mnogo griješi. U obračunu sa kriminalom neće se stati samo na Darku Elezu”, poručio je ministar Vulin za RTS.

“Neću da se ničije dijete plaši da izađe na ulicu zato što neki pucaju jedni po drugima, svađaju se oko parkinga ili bave narko-poslovima. Jučer smo oduzeli pet automobila raznim narko-klanovima, nekoliko pištolja, narkotike”, istakao je ministar Vulin.

“Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić insistira na tome da običan čovek bude zaštićen i policija neće dozvoliti da djeca strahuju da li će im neko skinuti patike kada idu u školu, da ljudi budu odžepareni u gradskom prijevozu, da narko-dileri prodaju narkotike u dvorištu škole”, istakao je Vulin za RTS.