Vulin: Rusija nas je razočarala što nije izazvala treći svjetski rat zbog bombardovanja Srbije

0
1277
blank
Foto: N1

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je rekao da će trenutno stanje u svijetu proći i da će veliki opet naći načina da se dogovore, ali je postavio pitanje hoće li, kada se budu dogovarali, da imaju Rusiju uz sebe ili da se u potpunosti oslone na Zapad.

“Ne bih volio da vidim sjednicu Saveta sigurnosti na kojoj se raspravlja o Republici Srpskoj, a Rusija nas podsjeća na tamo neke sankcije i počinje da se po savjetu naših mudraca slučajnih Srba ponaša pragmatično i u skladu sa evropskim načelima i vrijednostima”, kazao je Vulin.

Vulin je, povodom sve snažnijih pritisaka da Srbija uvede sankcije Rusiji, dodao da ne zna gdje je predsjednik Srbije Vučić i do sada nalazio snagu da se odupre pritiscima najmoćnijih zemalja da Srbija napusti politiku neutralnosti.“Duboko sam protiv sankcija Ruskoj federaciji i znam da je Aleksandar Vučić jedina brana takvim potezima”, rekao je Vulin ocjenjujući da je Srbija previše mala zemlja za tako krupnu grešku.

Osvrćući se na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina u kojoj je usporedio Kosovo i Donjeck i Lugansk, Vulin je rekao da se citira jedna Putinova izjava o Kosovu koja, kako je naveo, i njemu smeta.

“Jeste nas Rusija razočarala što nije izazvala treći svjetski rat zbog bombardiranja Srbije, ali valjda su nas bar malo više razočarali oni koji su nas bombardirali”, kazao je Vulin.

Vulin je ocijenio da je naoružavanje i obučavanje Prištine prijetnja Srbiji i da je cilj da Srbija bude izazvana.