Vulin: U Pazaru se djeca bodu noževima, to nije obračun kriminalnih bandi

0
866
blank
Screenshot: N1

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je prioritet u radu svih pripadnika policije bezbednost građana, kao i konstantan rad na zaplijenama droge i suzbijanju uličnog kriminala, saopštio je MUP.

Komentarišući zaplijenu droge u akciji pripadnika granične policije, ministar Vulin je rekao da je veoma važno to što Uprava granične policije radi ozbiljno i konstantno.

“Čestitam Upravi granične policije za ovako veliku zaplenu droge, pet kilograma kokaina je svugde u svijetu velika zaplijena. Srbija je tranzitna zona i kao što vidite droga ne dolazi samo sa Istoka, već i sa Zapada. Narko-karteli iskrcavaju svoju drogu u holandskim lukama, a onda se odatle, sa Zapada distribuira u druge zemlje. Istraga će pokazati, ali holandski državljanin turskog porijekla je verovatno drogu dalje prevozio u neku drugu zemlju. Važno je da Uprava granične policije radi ozbiljno i konstantno“, kazao je ministar Vulin, a navodi se u saopćenju Ministarstva.

Govoreći o učestalom nasilju u Novom Pazaru, ministar Vulin je kazao da je vrlo zabrinut, posebno imajući u vidu da su akteri i učesnici u vršenju nasilja adolescenti.

“Zabrinut sam za situaciju u Novom Pazaru, vi imate slučajeve da se djeca bodu noževima. To su klinci, videli ste djeca od 19 i 20 godina, ali bodu se noževima. To nije ni obračun nekih kriminalnih bandi, nego jednostavno, kao da postoji svijest da je nasilje dozvoljeno, da je to način da se rješavaju problemi. Znate, prošli put ja sam poslao Žandarmeriju u Novi Pazar, 58 dana, žandarmi bili su u Novom Pazaru. Odlično su uradili svoj posao, sve je bilo mirno, nije bilo nijednog incidenta, ali nije rješenje da stalno šaljemo Žandarmeriju, da se Žandarmerija stacionira u Novom Pazaru i da stalno kontroliše saobraćaj i ljude u Novom Pazaru. To mora jednostavno da radi policijska uprava Novog Pazara“, kazao je ministar.

Ministar unutrašnjih poslova je naglasio da će učiniti sve u narednom periodu da Novi Pazar postane mirniji i bezbjedniji.

“Ne mogu da prihvatim da je nasilje način života, to ne dolazi u obzir. Razgovaraću sa direktorom Rebićem na tu temu i vidjećemo šta treba da uradimo da bi Novi Pazar bio bezbjedniji. Naravno, tu ću tražiti i podršku svih političkih aktera u Novom Pazaru i svih građana Novog Pazara“, podvukao je ministar Vulin za Pink, stoji u saopćenju Kabineta ministra policije.

Izvor: Tanjug