Zapaljen registracioni centar u Zubinom Potoku, napad eksplozivom u Zvečanu

0
469
blank
Foto: EPA-EFE

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopćio je danas da su nepoznate osobe prethodne noći zapalile Centar za registraciju vozila u zgradi Opštine Zubin Potok, a da je eksplozivom izvršen napad na Centar za civilnu registraciju u Zvečanu.

Kako prenosi KoSSev, Svećlja je na Facebooku napisao da ta krivična djela imaju “terorističke elemente“.

“Kosovska policija je odmah izašla na lice mesta i uskoro ćemo imati više informacija… Ova krivična dela najbolje pokazuju šta bi se dogodilo na graničnim prelazima Jarinju i Brnjak da nisu prisutne Specijalne jedinice za obezbeđivanje reda i sigurnosti“, napisao je Svećlja.

On je takođe pozvao stanovnike severa Kosova da poštuju zakone, kao i da ne dozvole da njima „manipulišu oni koji žive kroz politiku i imaju materijalnu korist samo zahvaljujući tenzijama“.

Kosovski mediji prethodno su naveli da su bombu na registracioni centar u Zvečanu navodno bacili Srbi “koji ne prihvataju reciprocitet za registarske tablice“.

Komandir vatrogasne stanice u Zubinom Potoku Saša Božović rekao je za Kossev da je noćas vtra zahvatila dvije kancelarije u zgradi Opštine u kojoj, u trenutku izbijanja požara, nije bilo nikog.

Božović nije mogao da potvrdi šta bi mogao da bude uzrok požara, navodeći da će to da utvrde nadležni inspektori.

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da su napade u Zubinom Potoku i Zvečanu počinili pojedinci ili grupe koje Srbija podržava i ohrabruje.

Danas je šesti dan blokade puteva kod Jarinja i Brnjaka, a zbog odluke kosovske vlade o uvođenju probnih tablica RKS za vozila sa srpskim registarskim oznakama.

Izvor: Beta