Zapitajmo se Tutinci!

0
2082
blank

Veoma preciznu dijagnozu teške bolesti, koja poput karcinoma razjeda grad na Vidrenjaku, dao je Tutinac Nedžad Čalaković Cala, koji je u na svom Facebook nalogu veoma ilustrativnim primjerom progovorio o višegodišnjem stanju u kojem se nalazi ova sandžačka opština.

“Kad bi tvoj rođeni brat nekim slučajem počeo prodavati vašu zajedničku dedeovinu ili babovinu ispod tržišne cijene, da li bi se pobunio?

Da li bi se pobunio protiv rođenog brata koji ne zna odrediti prioritete. Kad bi on srušio kuću koju je naslijedio od oca, koja je bila pristojna i funkcionalna i u kojoj je moglo komforno da se živi, da bi napravio veću i luksuzniju, a pritom znaš da nema dovoljno novca za taj poduhvat.

Kad bi umjesto da uvede vodu, struju i unutra je sredi, on prvo uradio fasadu. Kad bi se dičio svojom luksuznom kućom u kojoj nema uslova za život, a porodicu napravio podsanarima i kirijašima. Da li bi se onda pobunio?

Kad bi nekim slučajem pravio kuću, a rođenog brata postavio da nadgleda radove, a on bio nemaran, pustio majstore da fušere, potpisivao i plaćao više građevinskog materijala nego što je pristiglo, plaćao sve to iznad tržišne cijene, da li bi se pobunio?

Kad bi tvoj brat bio nepravedan prema svojoj djeci zato što podržavaju svoju majku koja želi da svojoj djeci obezbijedi krov nad glavom, igračke, da se bave sportom. Koja želi da im obezbijedi da se obrazuju, a da otac prestane da troši novac na luksuzne automobile, satove, putovanja, skupe restorane. Da li bi se pobunio?

Kad bi se tvoj brat zaduživao i uzimao kredite dovodeći svoju porodicu na taj način u lošu poziciju, da li bi se pobunio?

Kad bi te tvoj brat godinama lagao i obmanjivao. Da li bi se pobunio?

Ja bih se pobunio. Ne zato što ne volim brata, već zato što se ne bih slagao sa njegovim postupcima i ponašanjem.

Zato, kad se bunim protiv opštinskog rukovodstva, ne radim to što ih ne volim, već zato što se ne slažem sa njihovim postupcima i ponašanjem:

  • Ne slažem se kad se prodaje opštinska imovina,
  • Ne slažem se postupkom rušenja opštinskih zgrada,i tim što su napravili da sad budu kirijaši,
  • Ne slažem se kad se naplati više kamiona kad se posipaju putevi nego što se pospe,
  • Ne slažem se kad se plaćaju usluge,radovi više nego što koštaju,
  • Ne slažem kad se nešto se pravi za opštinu, a ono se profušeri,
  • Ne slažem se zato što su nepravedni i obračunavaju sa svojim zaposlenima, građanima, samo zato što podržavaju druge koji se ne slažu sa njima i njihovim ponašanjem,
  • Ne slažem se zato što nisu obezbijedili za svoje građane uslove za život, vodosnabdijevanje, snabdijevanje električnom energijom, adekvatne uslove za obrazovanje,sport, kulturu, igrališta za djecu,
  • Ne slažem se sa tim zato što su se prezadužili, kako kod poslovnih banaka, tako i drugih poverioca,
  • Ne slažem se se zato što nas godinama obmanjuju i lažu.”

Izvor: Sandzacke.rs