ZAVRŠENA ISTRAGA O LJAJIĆEVOJ NESREĆI: Evo kakav zaključak je donijelo tužilaštvo u Aleksincu

0
1024
blank
Screenshot: Instagram

Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj je 10. aprila na auto putu Beograd-Niš kod Ražnja teško povrijeđen lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, a u kojoj je poginuo Branko Gogić (45), direktor JP “Emisiona tehnika i veze”, njegov stranački kolega i bliski prijatelj.

Ovo je zaključak istrage koju je sprovelo Osnovno javno tuilaštvo u Aleksincu nakon ovog stravičnog udesa, a tokom koje su obavljena veštačenja i pribavljeni izvještaji nadležnih institucija, piše Blic.

“Povodom saobraćajne nezgode koja se desila dana 10. aprila 2022. godine, u kojoj je učestvovalo vozilo kojim je upravljao sada pokojni B. G. iz Beograda, koji je usled nezgode preminuo na licu mesta, a u kom vozilu se na mestu suvozača nalazio R. Lj. iz Novog Pazara, koji je kritičnom prilikom zadobio tešku tjelesnu povredu, obaveštavamo javnost da je nakon pribavljenih izvještaja nadležnih institutcija i ekspertize saobraćajne nezgode, kao i analize ovako prikupljenih i ostalih dokaza u spisima predmeta, Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu donijelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, jer u radnjama bilo kog lica nisu ostvarena obilježja nekog od krivičnih djela za koje se goni po službenoj dužnosti”, navode u OJT Aleksinac.

Do nesreće je došlo kada je “škoda superb”, kojom je upravljao Gogić, sletela sa kolovoza, prošla kroz zaštitnu ogradu i prevrnula se kraj regionalnog puta Ražanj-Aleksinac.

blank
Screenshot: Blic TV

Gogić je ostao na mjestu mrtav dok je Ljajić sa teškim povredama prebačen prvo u KC Niš, a dva dana kasnije, nakon stabilizacije njegovog stanja, na zahtjev porodice, u Klinički centar Srbije.

“Škoda” kojom je upravljao Gogić bila je u njegovom privatnom vlasništvu i nakon udesa je izuzeta radi veštačenja, prenosi Blic.

Branko Gogić je stradao na licu mjesta, budući da je “škoda” koja je nakon sletanja završila na krovu, najviše oštećena upravo iznad vozačevog sjedišta.

Ljajić je čudom preživio udes u kojem je zadobio prelom tri rebra i povredu pršljenova. On je, nakon što se malo oporavio, rekao novinarima da se ničega ne sjeća vezano za nesreću.

Posljednje što pamti bilo je da je sa Gogićem ušao u vozilo i da su pričali o vremenu, a da se nakon toga osvjestio u bolnici i odmah upitao medicinsko osoblje gdje je Gogić, pošto ga nije video u bolničkoj sobi, a kada nije dobio odgovor, posumnjao je da se desilo nešto loše.

Izvor: Blic.rs