Zbog topljenja snijega i kiša u Sjenici poplavljeno 100 kuća

0
790
blank
Foto: sjenica.com

Obilna kiša i naglo topljenje snijega podigli su nivo rijeke Grabovice u Sjenici, a podzemne vode su prodrle u nekoliko podruma u centru grada.

Oko 100 domaćinstava u okolini nekadašnje fabrike “Vesna” i naselju Bukrš poplavljeno je, rekao je danas zamjenik predsjednika opštine Mikailo Kaličanin.

Prema njegovim riječima, opštinske službe i Gorska služba spašavanja ispumpavaju vodu iz poplavljenih podruma i dvorišta, kao i iz kotlarnice Osnovne škole “12. decembar”.

Kaličanin je istakao da će opštinska komisija izaći na teren i popisati nastalu štetu, ali da lokalna samouprava nema sredstava da istu nadoknadi.

blank
Foto: Facebook/sjenica.com

“Budžet naše opštine je veoma oskudan, ovo nije prvi put da nam se desi neka elementarna nepogoda. Mi smo imali ovih problema i prošle i pretprošle godine, ljetos problem sa sušom, zna se kakve su ovde zime, na žalost pomoći od države nije bilo”, navodi Kaličanin za Glas zapadne Srbije.

On je istakao da se zbog opasnosti od ponovnog izlivanja na kritičnim tačkama prati vodostaj rijeke Grabovice, a sve ustave su podignute.