Zukorlić: Fehratović je otišao nakon gubitka funkcije potpredsjednika, ne zbog koalicije SPP-SDA

0
395
blank
Foto: SPP

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SSP) Usame Zukorlić negirao je danas tvrdnju, sada bivšeg potpredsjednika te partije, Jahje Fehratovića da je zbog koalicije SPP sa Strankom demokratske akcije (SDA) Sandžaka napustio tu partiju.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Fehratović lično učestvovao u kreiranju koalicionog sporazuma sa SDA, a da je SPP napustio tek kada je “zbog svoje partijske neaktivnosti ” izgubio funkciju potpredsjednika stranke, prenosi radio Sto plus.

“Postao je (Fehratović) prilično neaktivan nakon sjednice predsjedništva u junu prošle godine, a na kojoj je predložio da se ograniče ovlasti predsjednika stranke. U tome ga nije niko podržao i od tada je nezadovoljan”, naveo je Zukorlić.

Jahja Fehratović bio je potpredsjednik SPP-a do početka maja ove godine, kada je na tu poziciju, “poslije rekonstrukcije Predsedništva”, izabran Edin Đerlek.

On je u intervjuu za Sto plus tada izjavio da njegovo djelovanje u SPP-u nikada nije bilo vezano za funkcije, a da su “suštinska neslaganja koja se odnose na ideološki koncept” bili razlog da napusti partiju.

blank
Foto: Facebook

Fehratović je naknadno istupio i iz poslaničke grupe “Za pomirenje SPP-USS-DSHV”, za šta je kao glavni razlog naveo “sklapanje koalicije SPP-SDA Sandžaka”.

Zukorlić je ovom prilikom pohvalno govorio o saradnji sa SDA, ocjenjujući je kao “rezultat višegodšnjih pregovora”.

Konkretna saradnja SPP i SDA u Sandžaku se dugo očekuje u Tutinu, gdje se najavljuje formiranje skupštinske većine te dve partije.

“Do toga još uvijek nije došlo zbog višedecenijske konfrontacije između lokalnih aktivista dvije stranke”, rekao je Zukorlić.