Zukorlić: Ne plašim se virusa, ali se pridržavam svih mjera

0
588
blank
Screenshot

Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić bio je gost emisije “Zaključak” na Slobodnoj TV, gdje je govorio o novonastaloj situaciji u svijetu povodom korona virusa.

Zukorlić ističe da se ovaj virus mora sagledati sa više aspekata, od medicinskog, bezbjednosnog, pa sve do mentalno-psihološkog aspekta.

“U medicinskom smislu ovo može biti prijetnja i ne smije se nikako potcijeniti. Ozbiljna je u onoj dimenziji u kojoj imamo poznate posljedice i reflekcije osobenosti samog virusa i sve ono što on izaziva ali i sa aspekta nepoznatosti. S obzirom da nažalost, medicinske nauke nisu uspjele da spremno dočekale ovakvu opasnost. Pored medicinsko-biološke, izuzetno važan aspekt jeste mentalno-psihološki, kom se ne pridaje previše značaja. Zato sam i u razgovoru sa predsjednikom Republike Srbije i sa ostalim predstavnicima nadležnih organa, da se na medijima otvori prostor za poruku različitih ali ozbiljnih duhovnih autoriteta. Jednostavno, da paralelno sa medicinskim suočavanjem pokušamo adekvatno odgovoriti na mentalno-psihološki aspekt”, naveo je Zukorlić.

On ističe da treba da odradimo sve što je do nas i da se jednostavno prepustimo realnosti tj. sudbini.

“Ja se ne plašim virusa ali sam ozbiljan u implementaciji preporuka. To je isto moj duhovno-odgojni koncept. U životu sve opasnosti tako i posmatram, da sam dužan da uradim šta je do mene, a ostalo prepustim Bogu. Dakle, nemam nikakav grč, nikakav strah, zato što znam da sve što me zadesi nije me moglo mimoići i da sve što me je mimoišlo nije me moglo zadesiti. To mi drži vertikalu da prosto da ne mogu da upadnem ni u kakvu paniku, paranoju. Sve mjere primjenjujem, ali isto tako u islamskoj koncepciji odnosa prema molitvi, peremo i ruke, noge, lice prije molitve, tako da to ne predstavlja problem. Istina, sada je pojačano. Učinite sve što je do vas i predajte se realnosti života koji ima svoj tok, a koji ne možete promjeniti”, rekao je Zukorlić.