Zukorlić: Nećemo se baviti politkom blaćenja, već politikom projekata i pozitivnih rezultata

0
482
blank
Foto: SANA

Politika blaćenja neće biti dio naše stranke, već politika projekata i opšteg boljitka. Rahmetli Muftija nas je iz druge lige uveo u Ligu šampiona. Mufitja je to znao i nas je spremao za tu igru. Sada je vrijeme kada će se ono znanje Muftijine ideje i škole uključiti u igru. A ovi koji najavljuju Pazaru Vukovar, neka znaju da ima kritična masa Bošnjaka  i Srba zajedno koji će im se suprostaviti, rekao je sinoć predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić na skupu Gradskog odbora ove stranke u Novom Pazaru.

On je okupljenima poručio da će historija pamtiti onu generaciju koja je bila sa Mufitijine desne strane, da su svi pred Bogom jednaki i da ne smije biti podjela.

“Dvadeset i osam godina sam boravio u ovom gradu. Jednu godinu prije toga u Alžiru, gdje sam i rođen. Dvadeset i osam godina sa rahmetli Muftijom, našim liderom i vođom. U tom sam periodu prohodao u ovom gradu, rastao na kaldrmi Luga, asfaltu Nadgrada. Išao u Canu i Tršu, pohađao medresu Gazi Isa-beg, diplomirao pravo, teologiju, završio master. I taman kad sam se dogovorio sa rahmetli babom na dalje usavršavanje u svijetu, zadesilo me njegovo preseljenje i presjeklo mi taj put u Tursku. Pazarska čaršija je dio mog identiteta, zajedno sa identitetom Orlja. Ja sam dijete ove čaršije, jer sam ovdje odrastao.

blank
Foto: SANA

Neko je pokušao baciti razdor na naš narod i praviti podjele na one koji su iz grada i na one koji su iz sela. Na one koji su doseljenici u ovaj grad i one koji su starosjedioci. To su neki političari pokušali, znate da su ih dijelili. SPP ne dijeli ljude, to zapamtite. Pošto sam bio kooordinator Bošnjačkog DNK-a projekta, znam kad su svim političarima preci doselili ovdje. SPP će sve te podjele da izbriše. Postoje samo podjele na dobre i loše ljude. Na ljude i neljude. Na poštene i na lopove. Svi smo pred Bogom jednaki. To je politika koju je ustabilio Muftija, politika i-i, umjesto politike ili-ili. Nema politike ili mi ili oni, nego i mi i oni“, kazao je Zukorlić.

Kazao je da je Novi Pazar jedan od najzagađenijih gradova u Evropi.

“Onog dana kada se taj problem riješi, mnogi političari će trčati sa hvalospjevima kako su oni zaslužni za to, a samo jedna stranka, ima papir – ugovor na kojem jasno stoji čija je to ideja i projekat, čiji je to prijedlog. Tako je i sa autoputem, željeznicom, Kliničko-bolničkim centrom”, rekao je Zukorlić, prenosi SANA.