Zukorlić o dešavanjima u Sjenici: Birali smo kompromis sa SDP-om umjesto gubitka vlasti

0
725
blank
Foto: SANA

SPP je u posljednjim dešavanjima i pregovorima u Sjenici morala da bira između kompromisa sa SDP pod jasnim uslovima, a jedan od prvih je bio ostavka odbornice Latović ili pustiti da se formira nova kolacija na čelu sa SDA predsjednikom opštine u sastavu SDA-SDP-Latović i Fadil Nikšić”, izjavio je predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić na današnjoj konferenciji za medije u sjedištu te stranke u Novom Pazaru.

Zukorlić je kazao kako se proteklih dana odvijao pokušaj rušenja vlasti koju je napravio rahmetli Muamer Zukorlić, te da su pokretači istog dva njihova odbornika.

“Ključna rečenica bivšeg SPP odbornika Fadila Nikšića koja je glasila da Muftijin Amanet u Sjenici se ne poštuje već dvije godine, a to je period u kojem je SPP na vlasti, ukazuje na činjenicu kako Nikšić nije bio zadovoljan ni za vrijeme Muftijinog života, te da po njegovom viđenju ni Muftija nije poštovao svoj Amanet”, kazao je Zukorlić.

On je oštro osudio ovakvu izjavu, ali i kazao kako mu je drago da je narod Sjenice imao priliku da je čuje, te da na osnovu nje donosi svoje stavove i mišljenja.

blank
Foto: SANA

“Javnosti je malo poznato da su upravo ova dva odbornika pokušavali da sruše vlast u Sjenici i dok je Muftija bio živ, ali im to, ni tada, kao ni sada nije uspjelo. Koliko god željeli, neće doživjeti propast ovog pokreta”, rekao je Zukorlić.

Zukorlić je dodao da će biti pokrenut disciplinski postupak protiv odbornika pred Statutarnim sudom stranke, ali je i pored toga pozvao ih da se pokaju i vrate “na put pravde i pomirenja”.

Istakao je da je porodica rahmetli Edina Hamidovića dala svoju podršku ovakvoj odluci predsjedništva stranke, u suprotnom, kako je kazao, “SPP bi dopustio rušenje vlasti”.

Izvor: Sandzacke.rs/SANA