Zukorlić: Pobjedu posvećujemo Muftiji

0
422
blank
Foto: SPP

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić izjavio je večeras da je ta stranka, na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mjesta u Sandžaku, pobijedila na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

On je u obraćanju okupljenim pristalicama rekao da je pobjeda posvećena osnivaču te partije i rahmetli sandžačkom muftiji Muameru Zukorliću.

“Sa naših 12 vijećnika nećemo moći samostalno da formiramo Vijeće, ali ćemo preostalim strankama ponuditi da formiramo novu većinu, da stavimo tačku na 32 godine mraka i diskriminacije. Vrijeme je, vjerujem i da drugi vijećnici neće imati srca da zbog jeftinih političkih poena produže vlast Vijeću koje ništa nije radilo kako treba decenijama”, rekao je.

blank
Foto: SPP

Zukorlić je rekao da su u Novom Pazaru “vodili briljantnu kampanju”, ali da “jedna stranka, preko 50 direktora, robi 6.000 radnika”.

“I pored toga, mi smo uspjeli da osvojimo prvo mjesto u Sandžaku. A nastavnicima, medicinskim radnicima, privrednicima i ucenjenim radnicima kod privrednika poručujemo da smo krenuli ka njima da ih oslobodimo. Nastavljamo dok ne budemo imali preko 50 odsto glasova”, rekao je Zukorlić.

blank
Foto: SPP

Nositeljica liste Stranke pravde i pomirenja Misala Pramenković kazala je da su Bošnjaci Sandžaka i Srbije pokazali da žele promjene, da nisu zadovoljni načinom na koji je Vijeće vođeno prethodnih decenija i da žele zaokret.

“Pobjeda liste SPP je pobeda slobode, dostojanstva i potvrda muftijinog puta i zalaganja za na polju nacionalnog interesa. Od 2010. godine nismo ni u jednom ciklusu trijumfovali, ali danas jesmo. Ovo je samo jedna etapa u našoj borbi”, poručila je ona.

Izvor: Radiostoplus.com