Zukorlić podržao Vučićeve mjere za natalitet

0
956

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i poslanik Muamer Zukorlić saopštio je danas da podržava odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o podršci majkama kroz mjesečne naknade za treće i četvrto dijete.

Pored podrške majkama, a kako bi se zaustavila dalja demografska i migraciona erozija društva, Zukorlić smatra da je neophodno preduzeti hitne mjere u pogledu podrške selu.

Prema njegovom prijedlogu, potrebno je potpuno oslobađanje od poreza za sela iznad 600 metara nadmorske visine i davanje poreskih olakšica od 40 odsto za sela niže nadmorske visine.

U istom cilju, neophodno je formiranje Fonda za beskamatno kreditiranje mladih početnika u biznisu. Zukorlić ukazuje da je od ovih mjera moguće očekivati rezultate ukoliko se hitno pristupi temeljnoj duhovnoj, moralnoj i mentalnoj obnovi društva, prevashodno kroz sistem obrazovanja.

To podrazumijeva potpunu i suštinsku reorganizaciju obrazovnog sistema u kome bi učenik i student bili centralne figure tog sistema gdje bi iz obrazovnog procesa dobili generacije mladih spremne da ponesu lične, porodične i društvene odgovornosti u budućnosti, ocijenio je Zukorlić u saopštenju.