Zukorlić: SPP osniva resor za nadzor rada MUP Srbije

0
309
blank

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i potpredsjednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić rekao je da je ta stranka osudila odluku MUP Srbije o prijemu kandidata na osnovnu obuku za vatrogasno-spasilačke jedinice, među kojima nema Bošnjaka.

Naglasio je da osuda nije dovoljna i da na tome neće da stanu.

“U Skupštini ćemo dići glas protiv toga. Ali nećemo ni tu stati. U sklopu SPP osnovaćemo resor za nadzor MUP, SUP, Vatrogasnoj.., koji će pratiti sve što se radi. Nije davno bilo kada su se kosti lomile Bošnjacima u tim ustanovama. Mi mladi i školovani, to nemožemo dozvoliti nikada više”, poručio je Zukorlić sa tribine “Bošnjaci, jedinstvo i sloboda“ održane u Hamburgu.

Predstavnici liste “Jedinstvo za slobodno Vijeće – Stranka pravde i pomirenja – dr. Misala Pramenković“, u okviru predizborne kampanje za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), posljednjih desetak dana, drže trib,ine u inostranstvu, jer se ozbiljno računa na glasove sandžačke dijaspore.

MUP Srbije je na osnovnu obuku za vatrogasce, primio 300 kandidata među kojima nema Bošnjaka.

To su oštro osudile bošnjačke političke parije, BNV, nevladine organizacije i ostale institucije. SPP je, u prvom reagovanju, uz osudu odluke saopćila da će zahtijevati da se konkursna procedura ponovi.

Izvor: Danas.rs