Zukorlićevo sramno ubiranje političkih poena na pepelu izgorelih građana

0
1244
blank

Piše: Teufik Tahirbegović

Koliko ljudska želja za vlašću nema granice govori najcrnji oblik politikanstva kojeg smo svjedoci svi u Sandžaku.

Ipak, najcrnje stranice tog politikanstva ispisuju oni koji bi trebali biti mjerilo morala i pravdoljubivosti – hodže.

Naravno ne sve, već one koji su Islamsku zajednicu pretvorili u stranku zvanu SPP, do daljnjeg.

Poslije ogavne politizacije unesrećenog Ćamila Jukovića, danas su na najprimitivniji način, poslije informacije o tragičnom požaru u Novom Pazaru u kojem su poginuli naši sugrađani, brže bolje krenuli sa političkom kampanjom kako bi na pepelu naših sugrađana ubrali neki politički poen.

Neljudski, jadno i bjedno je bilo gledati i slušati bivše hodže na stranačkoj konferenciji kako politizuju cijeli slučaj kao i njihovog šefa koji u istom maniru poziva građane na bunt protiv lokalne vlasti zbog ovog događaja.

Ne spadam u nekog ko ima velike riječi hvale na politiku bilo koje sandžačke stranke, pa ni ovih koje vladaju u Novom Pazaru, ali mora se primjetiti kako Zukorlić i njegove pišman hodže u izjavama zaobilaze odgovornost Vučića, države i Beograda. I zbog toga je ovo politizacija nacrnje vrste. Jer ta država i vlast koju podržava bradati političar koji je pozivao sandžačke Bošnjake da glasaju za Vučića, posljednji put je za Novi Pazar 2008. godine nabavila vatrogasno vozilo. Naravno o tome šuti Zukorlić. Zato treba da ga je stid.

Ako su odgovorne lokalne vlasti a šta je sa Srbijom i Vučićem, Zukorliću? Šta je sa tobom koji imaš državne sekretare, poslanike, republičke funkcionere? Nemoj nam izigravati opoziciju već i ti podnesi izvještaj šta radiš i šta radi tvoj predsjednik Vučić? I prestani od ovog sandžačkog političkog blata praviti još veću kaljužu.