Gegić: Status Sandžaka i Bošnjaka pitanja koja se ne mogu rješavati na neozbiljan način

0
697
blank

Narodni poslanik i nosilac izborne liste grupe građana “Tutin na prvom mjestu” Bajro Gegić ocijenio je da su pitanja statusa Sandžaka i Bošnjaka “ozbiljna pitanja i ne mogu da se rješavaju na neozbiljan način”, piše “Danas”.

“Do sada su o tome pričali pojedinci, koji su sebi davali za pravo da će to da riješe. Ta pitanja moraju da se rješavaju na djelotvoran način i samo ako se postigne opšti konsenzus svih faktora na prostoru Sandžaka. Kad to bude moguće, onda će o tome moći da se govori na ozbiljan način. Dok ne postignemo konsenzus, niko ozbiljno neće da nas shvati”, naglašava Gegić i dodaje da “sve priče o Sandžaku i Bošnjacima su manipulacija emocijama građana i zloupotreba tih tema za sticanje sitnih dnevnopolitičkih poena”.

Gegić je u posljednjem mandatu bio poslanik SDA Sandžaka u republičkom parlamentu.

Prije toga bio je državni sekretar u Ministarstvu prosvete i u jednom mandatu predsednik opštine Tutin. Višegodišnje nesuglasice sa rukovodećim ljudima u SDA Sandžaka i odluka da na predstojećim lokalnim izborima predvodi grupu građana “Tutin na prvom mjestu”, doveli su, prije nekoliko mjeseci, do njegovog isključenja iz stranke.

Izvor: Danas.rs