SDP i LDP u Priboju potpisali koalicioni sporazum

0
719
blank

Predstavnici Opštinskih odbora Sandžačke demokratske partije (SDP) i Liberalno demokratske partije (LDP) dr Jasminko Toskić i Jasmin Hodžić, potpisali su koalicioni sporazum, na osnovu koga će na lokalne izbore izaći sa zajedničkom listom, prenosi Glas zapadne Srbije.

“Lista će nositi naziv ’Najbolje za Priboj – SDP – LDP – dr Jasminko Toskić – Jasmin Hodžić’ . Lista je manje – više ista ili slična ko na izborima 2012. godine, što znači da smo mi tradicionalni koalicioni partneri. Na ove izbore izlazimo sa dva cilja, prvi je da građanima prikažemo ono što smo uradili u prethodne četiri godine zajedno sa našim koalicionim partnerima i nadam se da će biti prilike da u kampanji, uvjerimo glasače, da je urađeno dosta toga. Drugi cilj je da izložimo realistične planove, ne spisak lijepih želja, već ono što je realno da se uradi u naredne četiri godine”, kazao je Jasmin Hodžić.

On je istakao da je uveren da će građani Priboja više ceniti rad, trud, zalaganje i ono što je urađeno u prethodnom periodu, nego zlurade komentare na društvenim mrežama i portalima.

“Uvjeren sam da samo zajedno u ovako teškim okolnostima možemo da napravimo Priboj ponovo dobrim mjestom za život”, tvrdi Hodžić.

Prvi čovjek LDP – a u gradu na Limu, kaže da su imali razgovore i sa ostalim političkim akterima u Priboju, prije svega sa Strankom demokratske akcije (SDA) i Strankom pravde i pomirenja (SPP) kako bi se napravila jedinstvena, velika koalicija sa uverenjem da se velike koalicije prave onda kada su veliki izazovi i problemi, jer u Priboju nije još uvijek urađeno sve kako bi ljudi dobro živeli.

“Željeli smo da napravimo svojevrsno bošnjačko jedinstvo, ali nismo naišli na razumevanje ostalih. Ipak, naše dvije stranke kao koalicioni partneri izlazimo na izbore i očekujemo fer i poštenu utakmicu i nema razloga da tako i ne bude”, zaključio je Hodžić.

Dr. Jasminko Toskić je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem koalicionog sporazuma sa LDP istakavši da su programska opredjeljenja ove dvije partije u mnogome slična i da očekuje dobre rezultate.

Izvor: GZS