Hamzagić (SDP): Mi u Tutinu možemo da živimo složno kao velika porodica

0
558
blank
Foto: SDP Tutin

“Vjerujem da će politika SDP i moj lični angažman doprinijeti poboljšanju međuljudskih odnosa koji su nažalost narušeni zahvaljujući politici. Mislim da mi u Tutinu možemo da živimo kao velika porodica, u slozi, a mi kao zajednica moramo da branimo prava svakog pojedinca od svakog ko ta prava ugrožava”, rekao je za portal Kazaljka.net Besim Hamzagić, predsjednik ogranka SDP u Tutinu.

On je ocijenio da Sandžačka demokratska partija (SDP) ima dobar koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom (SNS) čija suština je ekononski razvoj Sandžaka, a prije svega Tutina.

“Napravili smo dobar izbor pri odluci o partneru na predstojećim izborima, jer okolnosti su takve da je pobjednik krajnje izvjestan i da će okosnica vlasti najvjerovatnije biti SNS, rekao Besim Hamzagić.

Hamzagić smatra da politika zahtijeva pragmatizam i zdravu logiku, “posebno u vremenima u kojima nacionalizam bukti na sve strane”.

“Građani moraju biti svjesni značaja ovih izbora i vremena u kojem živimo. Trenutno u Evropi bukti rat i moramo biti mudri, jer su ratna dejstva na samo 700 kilometara od nas. Srbija i njen predsjednik zauzeli su dobar stav neutralnosti uprkos pritiscima”, kazao je Hamzagić.

Istakao je da je za građane Sandžaka veoma važna dobra konekcija Srbije i Turske.

“Turska je faktor u regionu i najveća evrpska članica NATO”, istakao je Hamzagić.

Ocijenio je da je SDP na dobrom putu i da ima mnogo razloga zašto od građana traži podršku “jer politika Rasima Ljajića je garant stabilnosti i mira na ovim prostorima”. Također je kazao da SDP vodi pozitivnu kampanju i da se ne bavi se drugima.

Smatra da je u Tutinu situacija alarmantna u svim oblastima.

“Nemoguće je uraditi nešto značajno bez pomoći države. Probleme vodosnabdijevanja, infrastrukture i visoke nezaposlenosti nemoguće je riješiti u kratkom roku i bez pomoći države. Bojim se, ako ne budemo energični, stranačke skupove ćemo praviti po Evrpopi, jer će svi da odu”, kazao je Hamzagić za portal Kazaljka.net.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Izvor: Kazaljka.net