Zašto je Vučić sklonio svog partnera Ljajića iz izborne kampanje SNS-a

0
480
blank
Foto: Screenshot/SDP

Koalicioni partneri Srpske napredne stranke praktično su nevidljivi u kampanji. Nema ih za govornicom, nema ih ni u debatnim emisijama. Umjesto na mitinzima naprednjaka, SDPS, PUPS i Pokret socijalista ugavnom organizuju svoje radne stranačke skupove, sa kojih pozivaju svoje pristalice da glasaju za Aleksandra Vučića i zajedničku koalicionu listu.

Rasim Ljajić, lider Socijademokratske partije Srbije objašnjava za Danas da njegova stranka, umjesto mitinga održava svoje skupove širom Srbije, prije svega u Sandžaku.

“Na tim skupovima pozivamo građane da glasaju za listu “Zajedno možemo sve” na kojoj su naši kandidati, kao i za Aleksandra Vučića, kao zajedničkog predsedničkog kandidata. Naši članovi i simpatizeri takođe učestvuju na skupovima koje organizuje SNS. Na početku kampanje smo dogovorili da svi funkcioneri SDPS budu na terenu i da obilaze opštine i gradove, da razgovaraju sa našim članstvom, kao i sa drugim građanima, jer je to puno produktivnije nego da idu sa mitinga na miting, na kojima svakako ima puno ljudi”, objašnjava Ljajić.

Najavljuje da je za nedjelju zakazan veliki skup u Pazaru na kojem će govoriti i predsjednički kandidat cijele koalicije Aleksandar Vučić.

Naprednjaci su, kažu poznavaoci prilika u koaliciji oko SNS, procijenili da bi im učešće pojedinih koalicionih partnera više štetilo nego koristilo. Zato su se kaže opredijelili da skupovima uglavnom govore njihovi kadrovi, kako bi se izbjegle neke nepredviđene okolnosti. Što je sigurno sigurno, kažu sagovornici Danasa, i dodaju da su naprednjacima ovi izbori važniji od bilo kojih prethodnih.

Izvor: Danas.rs