Bajrić: Da Loznica dobije Bošnjački kulturni centar

0
342
blank
Foto: Facebook

Kandidat sa liste “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” Meho Bajrić pozvao je Bošnjake Mačvanskog okruga da glasaju za njih, a da će se on truditi da Loznica dobije Bošnjački kulturni centar.

Bajrić je rođen i živi u tom gradu, a jedan je od retkih Bošnjaka koji se nalazi na izbornim listama i kandidat je za većnika u Bošnjačkom nacionalnom vijeću van teritorije Sandžaka.

“San i želja su mi bili da neko spozna i seti se nas Bošnjaka koji živimo u Mačvanskom okrugu. To su učinili ljudi koji vode listu ‘Savez za Sandžak i dobre Bošnjane’ i učinili me ponosnim što ću biti prvi Bošnjak iz Loznice i ovog dela Srbije koji će učestvovati na izborima za BNV”, kazao je Bajrić u obraćanju na društvenim mrežama.

On je pozvao sve Bošnjake Loznice, Malog Zvornika, Krupnja i Šapca da izađu na izbore 13. novembra i glasaju za tu listu.

“Glasajući za ovu listu, glasate za mene, a ja ću vas predstavljati i u dogovoru sa vama znaćemo šta je potrebno uraditi za Bošnjake Mačvanskog okruga”, poručio je Bajrić.

Pored te, na izborima za novi saziv BNV-a učestvovaće i liste “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić”, “Stanka pravde i pomirenja – dr. Misala Pramenković”, “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin” i “Bošnjačka lista – Esad Džudžo”.

Izvor: Radiostoplus.com