Hamzagić: Napravićemo od BNV nacionalni brend i instituciju na ponos svih Bošnjaka

0
380
blank
Screenshot/RTV Novi Pazar

Od Bošnjačkog nacionalnog vijeća napravićemo instituciju koja će biti nacionalni brend i ponos svih Bošnjaka, kazao je na konferenciji za medije predsjednik Opštinskog odbora SDP Tutin Besim Hamzagić.

On je pozvao žitelje Tutina da izađu na izbore u što većem broju i daju podršku listi Sandžačke demokratske partije, koja je na glasačkom listiću pod rednim brojm 1.

“Napravićemo Vijeće koje će da bude generator kulturne revolucije i nacionalnog preporoda. BNV koje će jednako da poštuje i uvažava kako Beograd tako Istanbul, Sarajevo, Berlin i sve u regionu. Dobar izborni rezultat na ovim izborima daje nam snagu i vjetar u ledja da se čvrsto držimo kursa koji je SDP zauzela ovde na lokalu. A taj kurs je, bili na vlasti ili ne staćemo na stranu Tutina.

Dobar izborni rezultat i masovna podrška građana daje nam snagu, a isto tako i obavezu da istrajemo na tom putu da učinimo ovaj grad lepšim mestom za život. Zahvaljujući našem lideru Rasimu Ljajiću sve što obećamo mi ispunimo, SDP je obećala Eko-park i ispunila, Obećali smo i Sportsko-rekreativni centar i eno ga, koriste ga vaša deca.Ovo je velika prilika za Tutin i ne smemo je propustiti”, rekao je Hamzagić.

Istakao je da SDP na ove izbore izlazi potpuno relaksirano i samouvereno.

“Mi nemamo neprijatelje ni u SDA ni u SPP. Naši neprijatelji su gramzivost, pohlepa, bahatost, bezakonje, ružan govor, uvrede. Nemojte da glasate za ljude koji ružno govore o drugima, ne trebaju nam ljudi koji samo znaju da mrze. Vaša podrška nas obavezuje da sačuvamo i obnovimo ovo što nam je ostalo od našeg Tutina.I na kraju da podsetim sebe i sve ostale aktere u ovoj utakmici da smo mi u Tutinu svi jedna velika porodica i nikome nećemo dozvoliti da taj poredak urušava. Zahvaljujem se svima koji nas podržavaju i u nedelju – Ljudski do pobjede”, poručio je Hamzagić.

Ocijenio je da listu Sandžačke demokratske partije, koju predvodi Husein Memić, čine stručni ljudi, koji će kroz Bošnjačko nacionalno vijeće, kao krovnu instituciju raditi na jačanju identiteta Bošnjaka.

Izvor: RTV Novi Pazar