Lista SPP neće lijepiti plakate tokom kampanje na izborima za BNV

0
313
blank
Foto: SPP

Nositeljica liste “Jedinstveno za slobodno vijeće” dr. Misala Pramenković izjavila je danas da ta lista tokom kampanje na izborima za BNV neće lijepiti plakate. Novac koji bi bio utrošen u ove svrhe, bit će usmjeren djeci sa posebnim potrebama, jetimima i studentima bosanskog jezika.

“Odlučili da nećemo lijepiti plakate u toku ove kampanje i da sredstva dodijelimo posebnim kategorijama društva za koje smo smatrali da je to u ovom momentu značajno i da predstavlja prioritet. Odlučili smo da to oplemenimo na način da sredstva od tog propagandnog materijala koji bi se lijepio po gradu usmjerimo prema djeci sa posebnim potrebama, prema jetimima i ono što sa zadovoljstvom ističem – prema studentima koji odluče da upišu studij bosanskog jezika i književnosti na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru u vidu stipendije koja će im itekako značiti i biti, nadam se, od velike koristi”, kazala je Pramenković.

Pramenković danas je na trgu Gazi Isa-bega organizirala štand na kojem su građani mogli da dobiju upute i provjere da li su upisani u poseban birački spisak za izbore za nacionalne savjete nacionalnih manjina. Tom prilikom upućen još jedan poziv građanima.

“Želim iskoristiti priliku sve neupisane građane u poseban birački spisak da, provjerom prvo, za one koji su iskoristili do sada svoje glasačko pravo, da obavezno provjere da li su upisani u poseban birački spisak. Za sve one koji nisu bili upisivani apelujem još jednom sa ovoga mjesta da o tome povedemo svi zajedno računa, da provjerimo i samim tim izvršimo upis u poseban birački spisak.

Procedura zaista nije komplicirana, ali mi smo, obzirom da postoji veliki broj onih koji su zainteresirani, postavili štand u centru grada gdje će naša omladina u svakom momentu biti na raspolaganju i pomoći svima onima kojima je neka logistička pomoć potrebna u pogledu upisa u poseban birački spisak. Dakle, vremena nemamo još mnogo, do 28. oktobra je otvoren poseban birački spisak i on se nakon toga zaključuje, odnosno zatvara”, navela je Pramenković.

Izvor: SANA