Ljajić: Izbori za BNV najvažniji u posljednjih i budućih deset godina

0
306
blank
Foto: Facebook/SDP

Lista “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić“ promovisala je svoje kandidate za izbore novog Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

U prepunoj novopazarskoj Koncertnoj dvorani, članovima i simpatizerima Sandžačke demokratske partije (SDP), obratio se njen osnivač Rasim Ljajić.

Ljajić je rekao da su predstojeći izbori “najvažniji u posljednjih deset, ali i budućih deset godina“

“Prošli put smo propustili šansu na aprilskim izborima, nismo dobili glasova koliko smo očekivali i sada je prilika da se popravimo”, rekao je Ljajić i dodao da će ta partija dokazati da je legitimni predstavnik naroda.

blank
Foto: SDP

Ocijenio je da SDP ima najveću podršku u Sandžaku.

“Moramo da pobijedimo i da zauvijek stavimo tačku na temu ko je legitimni predstavnik naroda. Suština ovog skupa, radnog sastanka, je da uzmemo listiće i da počnemo da prikupljamo sigurne glasove i da provjerimo da li su svi upisani u birački spisak”, naglasio je Ljajić i obećao svoje aktivno učešće u kampanji za novi saziv BNV.

Ljajić je rekao da očekuje pobjedu liste SDP u Novom Pazaru, Sjenici, Priboju i Prijepolju, a za Tutin nije bio naš siguran.

Sa skupa je upućen poziv učesnicima za izbore BNV da vode fer i korektnu kampanju.

Lista “Sandžačka demokratska partije – Husein Memić“ je prva proglašena i na glasačkom listiću, 13. novembra, biće pod brojem 1.

blank
Foto: SDP

Izvor: Danas.rs