Muratović: Prioritet će biti jedinstvo Islamske zajednice

0
293
blank
Foto: RTV Novi Pazar

Nosilac liste ”Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” Admir Muratović, koji je u pratnji članova svoje porodice danas glasao u Osnovnoj Školi ”Stefan Nemanja”, izjavio je nakon glasanja da će ukoliko ta lista dobije mandat prioritet biti jedinstvo Islamske zajednice.

Izrazio je očekivanje da će BNV u punom kapacitetu sarađivati sa državom u rešavanju svih pitanja koja se tiču ostvarivanja prava Bošnjaka, prenosi RTV Novi Pazar.

Svim učesnicima izbornog postupka i svim Bošnjacima Muratović je čestitao uspešnu i, kako je naglasio, relativno mirnu kampanju.

”Očekujem da konačno Bošnjačko nacionalno vijeće, koje je bilo na ivici legitimiteta, a samim tim i legaliteta, da dobije ovim izborima puni legitimitet. Očekujem savez svih ljudi, svih Bošnjaka koji žele da BNV bude Bošnjačko nacionalno vijeće, da bude savez stručnih ljudi iz četiri oblasti koje BNV tretira i očekujem naravno takvo Bošnjačko nacionalno vijeće koje će u punom kapacitetu sarađivati sa našom državom na polju rešavanja svih pitanja, koja se tiču i bošnjačkog naroda i naše države uopšte”, rekao je Muratović.

Odgovarajući na pitanje šta će biti prioritet listi ”Savez za Sandžak i dobre Bošnjane”, Muratvić je odgovorio “da će prioritet biti jedinstvo Islamske zajednice, minimum jedinstva bošnjačkog naroda kao preduslov da možemo biti ravnopravni pregovarači u dijalogu sa državom”.

Izvor: RTV Novi Pazar