Nezvanični rezultati izbora u Tutinu: SDA 43,1 odsto, SPP 38,3 odsto, SDP 15 odsto

0
613
blank

Prema prvim nezvaničnim rezulatima današnjih izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće u Tutinu lista “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin” osvojila je 4.099 glasova, odnosno 43,1 odsto, što predstavlja pad od skoro 3.000 glasova u odnosu na prethodne izbore za BNV 2018. godine kada je lista SDA osvojila 7.070 glasova.

Lista “Stranka pravde i pomirenja – dr. Misala Pramenković” osvojila je 3.752 glasova, odnosno 38,3 odsto, što također predstavlja pad broja glasova u odnosu na nedavne parlamentarne izbore.

Lista “SDP – Husein Memić” osvojila 1.443, odnosno 15 odsto glasova, čime je popravila izborni rezultat u odnosu na nedavne parlamentarne izbore, ali i u odnosu na izbore za BNV 2018. godine kad su osvojili oko 600 glasova.

Šef izbornog štaba SPP u Tutinu Haris Halitović rekao je za radio Sto plus da su izbori u tom gradu protekli bez većih problema i da je do 19 časova glasalo oko 48 odsto građana.

On je u izjavi za radio Sto plus rekao da je procenat izlaznosti bio očekivan, kao i da se dosta građana nije upisalo u poseban birački spisak.

“Izlaznost je relativno slaba jer se ispostavilo da dosta građana nije upisano u poseban birački spisak bošnjačke nacionalne zajednice. Cio izborni proces protekao je dobro, osim što je u jednom momentu došlo do kraćeg nestanka struje ali je sve brzo rešeno“, rekao je Halitović.

Pravo glasa u Tutinu imalo je 20.000 Bošnjaka upisanih u poseban birački spisak.