Pramenković: Oni koji nemaju kapaciteta da ujedine Bošnjake, nemaju ni legitimitet da vode Vijeće

0
459
blank
Foto: SPP

Oni koji nemaju kapaciteta da ujedine Bošnjake, nemaju moralni legitimitet da predvode Bošnjake, poručila je na tribini u Frankfurtu nositeljica liste “Jedinstveno za slobodno vijeće” dr. Misala Pramenković

“Da li neko kome je glavna uloga, funkcija, amanet da okupi sve Bošnjake ima legitimitet da vodi Vijeće ukoliko nema kapacitet da ujedini Bošnjake i da se prema svoj našoj djeci ophodi na isti način.

Ko nama može govoriti o budućnosti, a za 30 godina rada mi bismo trebali slušati sate i sate izvještaja šta se to uradilo. Mi nemamo to. Mi imamo prosto spregu i onih koji vode BNV i koji vode politiku, a ne odgovaraju amanetu koji im je povjeren od strane naroda. Zato je naša parola – oslobodićemo BNV, ako Bog da“, istakla je Pramenković.

blank
Foto: SPP

Tribina pod nazivom: “Bošnjaci, jedinstvo i sloboda”, održana je u hotelu “Sej Sandžak” u Maintalu, a pored Pramenković govorili su još i predsjednik SPP Usame Zukorlić, predsjednik Zajednice sandžačke dijaspore Mithat Mujović, koordinator SPP za dijasporu Ljutvija Balkan i predsjednik SPP u Crnoj Gori Seid Hadžić.

Sa skupa je upućena poruka “da sandžačka dijaspora čvrstim koracima nastavlja putem rahmetli muftije Zukorlića”.

Izvor: SANA