RIK PROGLASIO LISTU SDP ZA BNV: Na listi i nekadašnji funkcioneri SDA Sandžaka

0
560
blank

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koji će se održati 13. novembra.

Na listi se nalazi 35 kandidata, koliko i BNV broji vijećnika, a na čelu je potpredsjednik Sandžačke demokratske partije i direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić, prenosi radio Sto plus.

Druga na listi je Samira Ćosović, zamjenica predsjednika Opštine Prijepolje i nekadašnja narodna poslanica, a treći direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru Fahrudin Đekić.

Na četvrtom mjestu je pravnik u Opštoj bolnici Novi Pazar i odbornik u lokalnom parlamentu Vahidin Melajac, a peti načelnik Uprave prihoda Mirzet Bojadžić.

Prvih 10 na listi kompletiraju direktorka OŠ “Đura Jakšić” u Trnavi Sanela Međedović, šef kabineta gradonačelnika Novog Pazara Samir Lekić, službenik Istorijskog arhiva “Ras” Enver Ujkanović, doktorka iz Sjenice Samina Bronja i politikolog iz Prijepolja Elvin Banjica.

Na listi se nalazi i arheolog Mustafa Baltić, koji je na prethodnim parlamentarnim izborima bio kandidat za narodnog poslanika ispred liste Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, direktorka Gimnazije Dženana Raždaginac, bivši direktor Zavoda za urbanizam Suat Ljajić, ali i novoimenovani vd direktora Muzeja “Ras” Elmir Habibović.

Ko su ostali kandidati za vijećnike sa ove liste pogledajte OVDJE.

Izvor: Radiostoplus.com