RIK zvanično proglasio listu “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane“

0
338
blank
Foto: BOSS

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane“ za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koji će se održati 13. novembra.

Na listi se nalazi 29 kandidata, šest manje nego što BNV broji većnika, a na čelu je bivši visoki funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) Admir Muratović.

Drugi na listi je Amel Kurbegović, doktorand zaštite životne sredine i održivog razvoja, a treća Anita Nikšić, profesor razredne nastave.

Na četvrtom mjestu je student Ensar Vusljanin, na petom preduzetnik Hazir Bilalović, a na šestom Velida Šantić Aljović, diplomirani matematičar.

Prvih 10 na listi kompletiraju diplomirani ekonomista Semir Bajrović, profesor fizičkog vaspitanja Dževad Rizvić, apsolvent prava Anida Nuhović i mašinski tehničar Meho Bajrić.

Na listi se nalazi i Fadil Nikšić, bivši odbornik Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Skupštini Sjenice koji je uskratio podršku vladajućoj većini.

Ta lista će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem četiri, a RIK je ranije proglasio liste “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić“, “Stranka pravde i pomirenja – dr. Misala Pramenković“ i “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin“.

Izbori za članove nacionalnih vijeća nacionalnih manjina biće održani 13. novembra.

Izvor: Radiostoplus.com