SDP proslavio predaju liste za BNV: “Mi smo već pobjednici”

0
257
blank

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koji će se održati 13. novembra i ona će se na glasačkom listiću naći pod rednim brojem 1.

Tim povodom večeras je u prostorijama Sandžačke demokratske partije u Novom Pazaru upriličena proslava, javlja RTV Novi Pazar.

Nosilac liste Husein Memić još jednom se zahvalio svima koji su podržali ovu listu i podsjetio da je više od 1.400 potpisa prikupljeno u rekordnom roku od svega nekoliko sati.

On je kazao da podrška nikada nije bila izraženija i veća.

“Već na početku mogu da kažem da smo mi pobijedili. Ova stranka ima mnogo ljudi koje može da kandiduje, kvalitetnih i kompetentnih ljudi. Izuzetna mi je čast da nije izostala podrška kolega sa liste ‘Vakat je’. Ova podrška je veliki emanet i koliko me raduje, toliko me i obavezuje”, kazao je Memić i najavio predstavljanje liste i aktivnu kampanju već od sutra.

Na listi se nalazi 35 kandidata, a na čelu je potpredsjednik Sandžačke demokratske partije i direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić.

Izvor: Sandzacke.rs/RTV Novi Pazar