SPP krenula u prikupljanje potpisa podrške: “Odlučni da oslobodimo Vijeće”

0
395
blank
Foto: SPP

Stranka pravde i pomirenja (SPP) počela je danas prikupljanje potpisa podrške za listu “Jedinstveno za slobodno vijeće – Stranka pravde i pomirenja – Dr. Misala Pramenković” na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Nosilac liste na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) biće potpredsjednica SPP Misala Pramenković biće, saopćila je jučer ta stranka.

Pramenković je u julu na Generalnom kongresu te stranke izabrana za jednu od četiri potpredsjednika, a trenutno je i članica uprave Medrese Gazi Isa-beg i profesorica na Fakultetu za islamske studije.

U prethodnom sazivu Narodne skupštine bila je jedna od poslanica SPP-a, kao i odbornica u Skupštini Novog Pazara.

blank
Foto: SPP

U izjavi za medije Pramenković je kazala da će voditi fer i korektnu izbornu kampanju, a kao primarni cilj liste koju predvodi navela je “oslobađanje Vijeća”.

“Nastupamo jedinstveno kao pokret kojeg je ustanovio i osnovao rahmetli akademik Muamer Zukorlić odlučni da oslobodimo Vijeće, koje pune tri decenije svoju misiju adekvatno ne obavlja, u smislu obavljanja ključnih pitanja iz oblasti obrazovanja na bosanskom jeziku, kulture, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma.

Lista koju ću predvoditi sačinjena je od uglednih intelektualaca, autentičnih predstavnika bošnjačkog naroda, stoga mogu reći da sam ponosna i da se osjećam kao prva među jednakima. Kampanju koja je pred nama vodit ćemo u fer i korektnim odnosima, u u fer i korektnim ambijentu, predstavljajući naš program konstruktivno onako dolikuje autentičnim i ponosnim predstavnicima naroda. Želimo da naše Vijeće nakon tri decenije bude konačno slobodno”, kazala je Pramenković.