Zukorlić: Otvorit ćemo vrata BNV za sve Bošnjake

0
325
blank
Foto: SPP

Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić kazao je večeras na tribini liste “Jedinstveno za slobodno vijeċe” da BNV diskriminiše vijećnike, praveći razliku između njih na osnovu političke pripadnosti.

“Mi sanjamo da dođe dan da BNV radi za svoje Bošnjake. Mi znamo šta hoćemo i kada nas bude palo to ćemo i da realizujemo. Tridesetdvije godine, zar nije vrijeme da dođe do promjene. Vijeće koje bi trebalo biti ponos diskriminiše svoje vijećnike pa ako je iz Muftijine stranke ne može ni dnevnicu dobiti, ni kancelarije koristiti. Medijski mrak koji je zavladao Vijećem mi ćemo ukinuti”, rekao je Zukorlić.

Podsjetio je na 2007. kada je, kako je kazao, “formiran bošnjačko-srpski savez za cijepanje Islamske zajednice”.

blank
Foto: SPP

“Želimo ispraviti nepravdu da nikad ne budu na štetu IZ. Ako smo preživjeli i 2014. godinu i napredovali, 2022. ċemo još jače i bolje. Stranka smo koja ima viziju, želja mi je kad kažemo Muftijina stranka da svi imaju viziju za šta se mi zalažemo. Želimo spasiti i sačuvati Staru čaršiju koju je neko porušio i napravio zgrade. Sanjamo da dođe dan da sve stranke rade za nacionalni interes svih naroda, da sve opštine rade u korist stanovništva, BNV radi za Bošnjake i svi zajedno ostvarimo da imamo autoput kroz Sandžak, da imamo aerodrom u Sandžaku.

Neċemo da nam braća Turci otvaraju aerodrom u Kraljevu. Mi hoćemo aerodrom na Pešteri. Hoćemo nastavu na bosanskom jeziku, da uče na časovima geografije, historije, slikaju džamije na časovima likovnog, pjevaju kaside i sevdalinke na časovima muzičkog. Da bi to mogli ostvariti potrebna je što veća podrška listi na čelu s dr. Misalom Pramenkoviċ”. poručio je Zukorlić. 

Tribina liste “Jedinstveno za slobodno vijeċe” počela je minutom šutnje i učenjem Fatihe u znak sjećanja na rahmetli muftiju Muamera Zukorliċa. Ovom prilikom predstavljen je program liste SPP za izbore za BNV 13. novembra 2022. godine.