Bošnjakinja Asima Sefić jedna je od najljepših djevojaka na svijetu

0
912
blank
Foto: Instagram

Bišćanka Asima Sefić poznato je ime u svijetu modelinga, a krasila je i naslovnice Voguea. Ovu divnu djevojku je YouTube kanal Bright Side, koji ima više od 44 miliona pratitelja, uvrstio na listu najljepših na svijetu.

“Za priznanje koje je stiglo od BrightSidea, a koji su me smjestili među deset najljepših neobičnih žena na svijetu, doznala sam dok sam pretraživala internet. Niti sam se tome ikada nadala niti takvo što očekivala. Svakako da sam bila oduševljena, ali i ponosna, jer znam da to nije došlo slučajno, a i dosta sam se trudila da bih ostvarila takve rezultate. Međutim, htjela bih naglasiti kako lično ne smatram da sam jedna od najljepših žena niti sam to ikada pomislila. Svaka žena ima posebnu ljepotu i svaka je najljepša po nečemu”, rekla je Asima za Slobodnu Dalmaciju.

Nekoliko puta je krasila naslovnice Voguea i Huffington Posta, a sarađivala je i s kompanijom Garnier te agencijom Midkenn Model Management. Nažalost, Asima, kao i brojni drugi mladi ljudi, namjerava napustiti svoju zemlju.

“Što se tiče moje budućnosti u Bosni i Hercegovini, trudila sam se ostvariti rezultate u državi, biti primjer drugim mladima koji mahom odlaze iz zemlje, ali, nažalost, ni ja sebe više ne mogu vidjeti u državi za koju znam da ne mogu ostvariti svoje planove i raditi na napretku. I dalje živim u Bihaću, ali svakako ne planiram svoju budućnost graditi ovdje”, kazala je.

blank
Foto: Instagram

Pošto se ne želi nastaviti baviti modelingom u BiH, jer zna da ne bi postigla svoje ciljeve, počela je raditi za hrvatsko tržište.

“Često sam dolazila u Hrvatsku, prvenstveno jer je sjedište moje agencije u Zagrebu pa sam zbog poslovnih saradnji imala priliku dolaziti u Hrvatsku. Jedno od najljepših mjesta koje sam posjetila je Krk. Tamo sam snimala jednu kolekciju odjeće i mogu reći da je bilo divno iskustvo snimati na takvom mjestu”, navela je.

Unatoč tome što je u ovoj branši ostvarila sjajne rezultate, Asima svoj poslovni fokus u budućnosti želi staviti i na neke druge stvari.

“Što se tiče neostvarenih ambicija, voljela bih se pronaći u svijetu glume. Dosta toga ima na vidiku po tom pitanju, ali o tome ću kada se stvari realiziraju”, ispričala je.