BS: Dio medija je nekorektan, Bošnjačka stranka odluke donosi samostalno

0
252
blank
Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka odluke donosi samostalno, a vrijeme je potvrdilo da su naše političke odluke bile vizionarske i državničke, saopćila je Bošnjačka stranka, u jeku pregovora oko nove Vlade Crne Gore.

Iz partije na čijem je čelu Ervin Ibrahimović kažu da je više nego nekorektan nastavak medijske kampanje od strane dijela političkih partija i njima bliskih medija protiv Bošnjačke stranke, kojoj, kako tvrde, svjedoče posljednjih dana.

“BS je tokom cijelog perioda svog političkog djelovanja pokazala da je pouzdan partner svim političkim subjektima i građanima u procesima koji su u interesu građana Crne Gore”, kazali su u saopćenju.

Dodali su da su ovakve i slične odluke donosili i ranije, ne vodeći se klijentelističkim niti uskostranačkim interesima.

“I onda kada nam je 2016. godine upravo od strane onih koji nas sada optužuju da smo nečiji sateliti, nuđena cijela Vlada. Isto tako i 2020. godine, kada nam je nuđen ulazak u 42. Vladu u čiju smo euroatlansku orjentaciju sumnjali, ali i danas kada ulazimo u 44. Vladu. Našom odlukom da uđemo u 44. Vladu sa nesporno euroatlanskom orjentacijom pokazujemo spremnost da kao politička partija sa snažnim legitimitetom koja predstavlja bošnjački narod, učestvujemo u novom razdoblju političkih procesa u Crnoj Gori, koji za cilj imaju bolji standard građana, ravnomjerni regionalni razvoj, unapređenje manjinskih prava i ubrzanje evropskih integracija”, dodaju iz BS.

Prema njihovim riječima, multietnička, građanska i sekularna Crna Gora je njihov ključni politički cilj.

“Naši partneri su svi oni koji su istrajni na tom putu. Naš izbor partnera ne zavisi od nacionalne ili vjerske pripadnosti njihovih birača, već isključivo od njihovog političkog programa i djelovanja”, zaključeno je u saopćenju BS.