Đukanović: Kad završim državnu funkciju moj je izbor gdje ću da se bavim biznisom

0
699
blank

Ako želim da obavim neki posao van Crne Gore zašto mislite da je nemoralno da taj posao obavim tamo gdje su porezi niži, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na pitanje Radija Slobodne Evrope o poslovanju u of-šor kompanijama i Panama papirima.

Govoreći o Panama papirima, u kojima se pominje on i njegov sin, te firme i poslovi na Britanskim devičanskim ostrvima, on je upitao što je tu nezakonito.

Na pitanje da li jedan predsjednik države Crne Gore koji je poreski obveznik u toj državi treba da investira u državi koja je poreski raj Đukanović je odgovorio sa: “Da”.

“Ja mislim da su moje obaveze dok sam predsjednik države da radim u interesu te države i da bezuslovno poštujem ustavnopravni sistem te države. Onog trenutka kad završim svoju državnu funkciju, a dozvolićete da sam svojih 30 godina dao državnim funkcijama, i kada odlučim da se bavim biznisom moj je izbor gdje ću da se bavim biznisom”, kazao je Đukanović.

On je kazao i da u Crnoj Gori ima registrovane firme.

“Firme koje su uredno prijavljene i gdje su upravljačka prava uredno prenošena na druge ljude u trenutku kada bih se ja vratio na državnu funkciju, ali ako želim da neki posao obavim izvan Crne Gore, koji neće ni u jednom segmentu doticati Crnu Goru, zašto mislite da je to nezakonito i nemoralno da obavim taj posao tamo gdje su porezi niži”, rekao je Đukanović.